Вярвате или не? Да! … Оцетът е най-довереният помощник на домакинята. Благодарение на своите естествени антибактериални своиства и високото си съдържание на киселина, оцетът е  чудесен филтър. Днес ще споделя с Вас няколко бързи и лесни начина да върнете чистотата и блясъка в своя дом. Всичко в дома Ви може да заблести като ново благодарение на неизменната сила на оцета.

Сияещи прозорци и огледала

Старият, но все още така ефикасен метод за почистване на прозорци. Можете да върнете блясъка на прозорците във Вашия дом като използвате само вода и оцет.  За сместа са Ви нужни: ¼ чаша оцет, 1 супена лъжица царевично нишесте и 1 литър топла вода. Разбъркайте и изсипете получената смес в шише с пулверизатор. За да заблестят стъклата Ви отново след като нанесете препарата с кърна ги подсушете със смачкан вестник.

Ексфолиращ универсален почистващ препарат

Всяка домакиня е изпадала в безизходица при вида на изцапания под. Хубавото в този момент е, че винаги в кухненския шкаф има оцет и сол. Смесете от равни части оцет и сол. Те са много подходящи за почистването до основи на всеки вид повърхност. Почистете с кърпа от естествена тъкан.

Красив дървен под

Кой ни би се влюбил в добре почистения дървен под? Решението вече е пред Вас. Смесете оцет и вода и с мек памучен парцал разнесете по пода. След като свършите с почистването ще можете да се насладите на уюта, които излъчва „новия” Ви дървен под.

Варовика в банята

Всеки от нас е виждал онези дразнещи бели петънца по душ батерията и крановете. Всеки ден се борим с тях, но те се появяват отново и отново. Но край вече… Можете да ги отстраните незабавно. Смесете равни части оцет с хладка вода. Напръскайте проблемните участъци и след това ги оставите да престоят цяла нощ. Сутринта просто ги изплакнете с хладка вода и блясъка ще се завърне.

Цигарен дим

Един от най-силните врагове за домакинята на 21 век. Той вече няма да е пречка за Вас след като разберете колко лесно можете да се отървете от натрапчивата миризма на цигари. Смесете в пулвелизатор една ¼ чаена чаша оцет и долейте с вода. Ако миризмата на оцет не Ви допада, винаги можете да добавите капка или две етерично масло в разтвора.

След основен ремонт

Всяка домакиня изпада в ужас при вида на това, което се е случило с дома ѝ след основен ремонт, циклене на паркет и особено след боядисване.Чуствате се безсилни всеки път, когато минете пода с парцала, но той все още си остава бял. В този момент на помощ идва отново оцета със своето безупречно въздействие. Напръскайте пода с пулверизатор с вода, в който сте добавили няколко супени лъжици оцет. Забърсва се със суха микрофибърна кърпа.

За Автора : Привет от мен и тази седмица, Цветелина Богданова. Този път реших да предоставя на Вашето внимание силата на оцета в домакинството. Надявам се, че Ви е било от полза. Нашите цени за професионално почистване можете да намерите тук.