Почистването на дома с пара е все по-често срещан метод за премахване на замърсяванията в домашни условия. Това прави парочистачката един от най-предпочитани и универсални почистващи уреди.

Научете на какъв принцип работи и къде намира приложение от екипа на фирма за почистване Mr Clean.

Какво представлява парочистачката?

Това е уред, който работи с гореща пара, благодарение на която замърсяванията се премахват бързо и лесно, дори и тези, които се намират в дълбочина.

Ще откриете разнообразие от различни видове, което зависи от принципа на действие:

 1. Ръчни – те са с практични размери и са подходящи за поддръжка в домашни условия. Могат да се използват за завеси, пердета, под, тапицерия, кухненски плотове и други повърхности. В някои домакинства дори се използват дори и за премахване на замърсяванията от прозорците.
 2. Мопове – най-често се използват за поддръжката на подовата настилка. Разполагат с удобна регулируема дръжка, която гарантира плавни и умели движения с минимални усилия. 
 3. С контейнер – нарича се още цилиндрична. Те разполагат с голям резервоар с вода, което ги прави по-обемни. Подходящи са за почистване в по-големи помещения, без необходимост от презареждане на водата. Могат да се използват какво за лична поддръжка на дома, така и за професионална употреба.
 4. Професионални – те намират широко приложение за почистване на офиси и големи сгради, като училища, промишлени заводи, ресторанти, нощни заведения, университети, хотели и други.

Какви са предимствата на парочистачката?

Този универсален уред за основно почистване на дома се характеризира с много предимства, някои от които са:

 • за употребата на парочистачката не са необходими консумативи, освен вода;
 • може да се използва върху различни повърхности – подови настилки, текстилни изработки, като пердета и завеси, и дамаската на мебелите;
 • благодарение на факта, че използва само вода и не се нуждае от допълнителни препарати, въздухът в помещенията е по-чист и свеж. Това прави парочистачката подходяща за чистене на места, където има малки деца или чувствителни хора с алергии и астматични пристъпи;
 • парочистачката предоставя възможност за лесно, бързо и ефикасно поддържане на чистотата;
 • премахва лошите миризми от въздуха и унищожава до 99.99 % от микробите. Това дава възможност да осъществявате пълна дезинфекция на дома, което е ключово предимство, предвид по-високия процент на заболеваемост, епидемиите и пандемиите през последните години и други заплахи;
 • те са екологично чисти. Поради предимството, че за употребата им не са необходими тежки препарати, а само вода, тези уреди се приемат като екосъобразни;
 • икономични са, защото не се изисква закупуването на консумативи. Достатъчно е да използвате чиста течаща вода.

Това са основните предимства на универсалния почистващ уред, който го прави един от най-предпочитаните както сред домакините, така и сред професионалистите.

При правилна поддръжка и закупуване на качествен модел, вие ще се радвате на чисто и поддържано място всеки ден.

В допълнение, парочистачката не наранява повърхностите, които дезинфекцира, което отново се класифицира като ключово преимущество пред други уреди.

Къде намира приложение?

Друго ключово предимство на уреда, който го прави и универсално средство за отстраняване на замърсяванията, е широкото приложение. Може да се използва за почистване на тапицерията на дивани, фотьойли и други, почистване на щори и прозорци, пране на килими. Намира приложение още при премахване на замърсявания на бани, на фуги, на паркет, на мухъл, пране на мека мебел и други.