Привет на всички почитатели на домашното почистване. Сле дълга почивка отново се срещаме. Разбира се, отново съм подготвила интересна статия за всеки вас.

След като изминалите месеци фирма „ Мистър Клийн” посети много домове в София установих, че всички ние имам един и същи проблем. Когато свършим с основния ремонт, който дълго време сме планирали и още толкова дълго време сме реализираме…

Настаняваме се удобно на дивана в хола  с чаша горещо кафе и се замисляме колко дълго и изморително е било, но все пак си е заслужавала. Оглеждайки се виждаме добре боядисана стая, със страхотен под, акомпанирани от желаните мебели и разбира се пердетата, които избирахме цял месец. Но там на прозореца има нещо, което не се връзва на обстановката… Лепенките на дограма, които не сме свалили!!! Как да махнем лепенките от дограмата?

Няколко бързи и лесни трикове за сваляне на лепенки от дограмата

След като дограмата е била поставена, работниците от фирмата за дограма изрично са подчертали, че лепенките трябва да бъдат свалени до 3 месеца. Е, ние сме изпуснали срока!

Започва се едно лудо търсене на начини и методи, за са се отървем от тези гадни лепенки за дограма, които не се връзват изобщо на интериора.

Първо и много важно нещо, не се ядосвайте, а да запретнете ръкави. Ето няколко идеи за махане на лепенки от дограма:

Единият вариант за премахване на лепенки от дограма е макетното ножче в компания на пулвелизатор с хладка вода. Въоръжавате се и напръсквате обилно участъка с лепенки по дограмата. Изчаквате 5-10 минути след което започвате да очертавате дограмата с макетното ножче, но без да натискате много, за да не нараните повърхността. След като сте готови с пинсета леко издърпвате лепенката по дограмата, но не бързате, защото може да се скъса. Също така може да използвате вместо макетно ножче и стъргало за винетки. Със стъргалото може да се захване по-голям участък.

За дамското съсловие, които изпитваме страх от този тип „инстументи” има друг вариант. Отворете тоалетката си и вземете сешоара. След като напръскате лепенките по дограма обилно с хладка вода с помощта на пулвелизатор, изчакайте 5-10 минути. Вече може да включвате сешоара, но го пуснете на програмата, която духа топло. Ще видите колко бързо се свалят лепенките от дограмата.

4 Съвета за Почистване на Петна от Червено Вино

Как да почистим дървена дограма?

За читетелите, които са с дървене дограма бих ги посъветвала едно единствено нещо. Вземете памучно пърцалче и сложете малко олио или зехтин. След това с кръгови движение почнете да минавате по дограма и тиксото ще започне да се люпи и събира по парцалчето. Този трик е подходящ и за порцеланови чинии, по които има от онези досадни лепенки за произход. Всеки път искаме да ги махнем, но се отказваме, защото знаем, че все пак ще остане лепило отдолу и ще събира боклуци, власинки и какво ли още не. Е, сега вече има решение: памучно пърцалче с олио или зехтин.

За всички тези, които непосредствено след основния ремонт са решили да свалят досадните лепенки от дограма, бих ги посъветвала за своя компания да вземат и прахосмукачката. Ще бъдете много учудени колко много мазилка, строителен прах и боклуци могат да полепнат по лепенките. А, благодарение на прахосмукачката няма да има и помен от тях. Ако освен дограмата и прозорците и матрака у вас има нужда от почистване, тук ще можете да намерите няколко полезни съвета за почистване на матрака вкъщи.

За автора: Тази година зимата дойде със закъснение. И като погледна през прозореца не знам и колко дълго ще се задържи. А след зимата идва любимият ми пролетен сезон и време за основно пролетно почистване на дома. От мен весела и усмихната седмица и до нови срещи, Цветелина Богданова.