Почистването на дома е ключово за цялостния комфорт на членовете на едно домакинство. Без значение дали става дума за премахване на петна, пране на килими или забърсване на прах, то правилната поддръжка и почистване на нашето жилище ще осигури комфорт и удобство за нас и нашите близки.

Всяка себеуважаваща се фирма за почистване предоставя подобен тип услуги, защото отлично знае, че домашния уют и чистота са ключови за настроението на човек и важен фундамент в неговото ежедневие. Днес, ще ви предоставим 6 страхотни съвета за почистване на дома, които ще ви помогнат да поддържате своето жилище в перфектно състояние:

1. Планирайте времето си

Ако сте решили да правите почистване на дома, то планирайте и нужното време за подобна дейност, защото различни ангажименти могат да ви отклонят от крайния успех на вашата мисия и в последствие да сте разочаровани от резултата.

2. Бъдете последователни в почистването на дома

Не започвайте почистване на едно помещение или конкретна зона от вашия дом, а след това друго помещение преди да сте приключили с първото. Следването на план при почистването е един от ключовите фактори, които наистина ще ви помогнат да минимизирате нужното време и да максимизирате своята ефективност докато извършвате подобни дейности у дома.

Добра идея е да си подготвите списък със задачи, които трябва да реализирате, в който да отбелязвате вече свършеното. Дали това ще е документ на вашия компютър или хартиен списък зависи единствено от вашите предпочитания.

3. Подгответе всичко, което ви е нужно предварително

Ако имате нужда от специфични препарати или пособия, то уверете се, че разполагате под ръка с такива, защото в противен случай, това може да накъса вашата работа и да загубите значително от своята първоначална мотивация.

4. Използвайте екологични почистващи препарати

В случай че сте сред хората, които искат да са част от решението, а не част от проблема с околната среда е добре да използвате максимално безвредни за околната среда препарати. Такива могат да бъдат както ежедневни вещества, така и специализирани препарати.

Сред най-ефективните екологични средства за почистване, които откриваме във всяко домакинство са например оцетът, лимоновият сок, содата бикарбонат. Ако пък сте решили да изберете специализирани препарати за почистване на дома, то добре е да следите наличието на фосфати – колкото по-малко е тяхното участие в състава, толкова по-екологичен е съответният препарат.

5. Включете цялото семейство в почистването

Ако домът ви е голям и би ви отнело прекалено дълго време, за да го почистите, то не е никак лоша идея да помолите и останалата част от семейството да се включи в тази нелека задача. Дори малката помощ от страна на партньора може да е полезна, а участието на децата в този тип дейност може да има силно позитивен оттенък върху тяхното израстване като отговорни и дисциплинирани хора.

Винаги можете да си организирате и семейно състезание за почистването на отделните помещения, но това може да повлияе на качеството на крайния резултат.

6. Ако нямате време или желание – обърнете се към професионалистите

В случай че не разполагате с достатъчно свободно време, което да използвате за подобен тип дейност, то далеч по-добра идея е да се обърнете към фирма за професионално почистване вместо да претупате набързо нещата и това да има трайно негативен ефект.

За Автора : Привет от мен и тази седмица, Цветелина Богданова. Снегът се стопи, времето се затопли, а това е сигнал, че е време за основното пролетно почистване на дома. В тази статия съм ви предложила няколко организационни съвета, които смятам, че ще ви бъдат от полза. Ние от екипът на Мистър Клийн продължаваме да се грижим за чистотата във вашия дом! Успешна седмица от нас!