Както всички добре знаем килимите ни никога не изглеждат така както на нас би ни се искало. Всеки ден се борим с най-различни замърсители, но най-често това са цветните петна от разляти течности. В някой случай петната са безобидни, но друг път се сблъскваме с някои доста упорити. Кое е едно от най-кошмарните петна за една домакиня? Можем да определим, че петното от кафе определено приспада към групата на едно от най-упоритите.

Бързи и лесни начини за почистване на петна от кафе

Не е нужно да имате опит в професионалното почисването, за да можете успешно сами да се справите с петното от сутрешното кафе по килима. В мига на безпомощност при вида на  разлятото петно от кафе по вашия килим  помнете, че винаги има изход  от положението .

Мокри Кърпички

Бих искала да предложа на вашето внимание няколко безупречни трика за спасение от разлятото кафе върху вашия килим. Във всеки дом има  пакет с бебшките мокри кърпички, чиято употреба се простира от забърсването на монитора до свалянето на грим, но също така успешно можем да  почистим и разлято кафе от килима. Плюсът в използването им е, че не само ще попият течността, но и ще почистят в дълбочина влакната на подовата постелка.

Бира

Друго неуспоримо средство в борбата срещу петната от кафе е бирата. Колкото и изненадващо да е за вас, ако имате под ръка чаша бира лесно можете да заличите петното от кафе върху килима. Изсипете малко от бирата върху парцал и натъркайте хубаво проблемното място. След това отстранете с мокър парцал.

Лимон

В случая не можем да пропуснем и мигновената действие на лимоновия сок. Напръскайте петното от кафе обилно с лимонов сок и след това го оставете на слънце, за да изсъхне. След това няма да има и помен от разлятото кафе. Това са само няколко трика, които може да използвате сами в борбата с петната. Но помнете, че в повечето случаи бързата реакция е от съществено значение, за да може килимът в домът ви да остане чист и без петна.

За автора: Здравейте, аз съм Цветелина Богданова – собственик на фирма за професионално почистване „Мистър Клийн“. Надявам се, че съм ви била полезна с бързата борба срещу досадните петна от кафе. Тук може да прочетете повече за нас и нашите услуги.