В забързаното ежедневие подреждането и почистването на дома изглеждат като мисия невъзможна и често си казваме „Остава за утре“, или „Ще се занимавам през уикенда“. Проблемът е, че когато дойде време да се заемем със задачите обикновено се налага да отделим дълги и изтощителни часове, докато се справим с натрупаната домакинска работа. Ако ви звучи познато и не знаете как да се измъкнете от този порочен кръг, пробвайте тези 4 прости тактики за поддържане на чистота и реда вкъщи.

Отървете се от опаковките

Почти всички стоки, които купуваме са опаковани в кутии, пликове, фолио, хартия и какво ли още не. Да не говорим, че в много случаи опаковката е доста по-обемна от продуктът, който съдържа. За да спечелите повече място и да избегнете разсипване на храни и натрупване на полупразни торби и кутии в кухненските шкафове и хладилника, просто прехвърлете продуктите в пластмасови или стъклени съдове за съхранение. Така почистването и подреждането на кухнята ще стане по-бързо, а намирането на желания продукт ще е по-лесно.

Подреждайте вечер

Събуждането в разхвърляна къща може да се отрази доста демотивиращо на всеки. Да не говорим, че когато не можете да намерите нищо, което ви трябва в бъркотията, приготвянето за работа и обличането на децата е трудно и времеемко занимание. За съжаление, този сценарий се повтаря доста често, ако отлагате подреждането за определен ден. Ще подобрите ситуацията значително, ако отделяте малко време вечер, за да вкарате ред вкъщи, вместо да чакате почивните си дни.

Екипът на Мистър Клийн ви гарантира, че ако прекарвате по 15-20 минути за разтребване след като се приберете от работа, можете да се наслаждавате на приятна и уютна обстановка през цялата седмица. Ще бъдете изненадани, колко е много неща може да свършите за това кратко време и ще улесните значително не само почистването на дома, но и цялото си ежедневие.

Не пропускайте пролетното и есенното почистване на дома

Дори да подреждате вкъщи и да чистите редовно, част от праха и мръсотията проникват в пердетата, тапицериите на мебелите и килимите. Основното почистване един, или още по-добре – два пъти годишно е най-добрият начин да предотвратите износване на тъканите и поддържане на доброто състояние на вашия дом. Пролетното почистване е и добър повод да направите ревизия на гардероба си и да изхвърлите ненужни дрехи и аксесоари, които само заемат място и пречат когато подреждате.

Почиствайте банята след като като се изкъпете

Въпреки, че в банята няма мебели и килими, които да събират прах, тя е едно от местата, които замърсяват бързо. Един лесен начин да поддържате това помещение хигиенично е да отделяте по 5 минути за чистене след всяко къпане. Оставете най-необходимите продукти и пособия за чистене в банята, за да са ви подръка. Нанесете препаратите върху плочките, крановете, и другите места, където най-често се появява мухъл или се натрупва варовик и оставете така за минута-две.

През това време напръскайте огледалото със спрей за почистване на стъкло и го полирайте. След това изплакнете препаратите, които сте оставили да действат. Ще отстраните натрупаната мръсотия много по-лесно и без безкрайно търкане, тъй като помещението остава влажно след като сте приключили с душа. За да приключите с почистването на банята подсушете мокрите повърхности. Така ще предотвратите появата на неприятни петната, които остават от влага и пръски.

Ако сте твърде изморени от ежедневните си задължения и не ви остава време за домакинска работа ние можем да ви помогнем! Свържете се с нас на телефон 0876 690 044, или ни пишете на office@mr-clean.bg и заявете професионално почистване на дома в удобен за вас ден и час.